Konferenciafelhívás: "A középnek mondott Európa" nyomában II.

Konferenciafelhívás:
04/25

2022. április 25. 23:59

ELTE BTK Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszék

04/25

2022. április 25. 23:59 -

ELTE BTK Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszék


Az ELTE BTK Közép-Európa Tanulmányok mesterszak immár második alkalommal hirdeti meg interdiszciplináris hallgatói konferenciáját mesterszakos és doktori képzésben részt vevő hallgatók számára. A rendezvény házigazdája a szakgazda Történeti Intézet és a szakot gondozó Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszék.

A posztgraduális konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson a térséggel foglalkozó mesterszakos hallgatók és doktoranduszok számára kutatási témáik bemutatására és arra, hogy megismerhessék az ország más felsőoktatási intézményeiben működő, Közép-Európával foglalkozó műhelyek eredményeit.

A konferencia interdiszciplináris jellegéből adódóan a bölcsészet- és társadalomtudományok minden területéről várunk a térséggel foglalkozó előadásokat, a történettudományi megközelítésektől kezdve a kultúratudományon át a politikatudományig bezárólag. A tavalyi konferencia anyagát a Sic Itur Ad Astra folyóirat jelenteti meg a térséggel foglalkozó tematikus lapszámban. A szervezők szándéka az idei előadók számára is publikálási lehetőséget biztosítani.

A jelentkezéseket 2022. április 25-ig várjuk, a 20 perces előadások 2000-2500 karakter terjedelmű absztraktjainak beküldésével a következő email-címre:

kozepeuropa.konferencia@gmail.com