Műhelyszerminárium a gyógyító hivatásokról III

Műhelyszerminárium a gyógyító hivatásokról III
03/19

2021. március 19. 17:00 - 19:00

online

03/19

2021. március 19. 17:00 - 19:00

online


Március 19-én, kivételesen 17.00 órától kerül megrendezésre a Professzionalizáció-történeti Kutatócsoport műhelysorozatának harmadik epizódja!

Január 22-én új műhelyszeminárium sorozatot indított a Professzionalizáció-történeti Kutatócsoport ELTE TáTK-BTK és a Társadalmi Változások Története Kutatóközpont a gyógyítás és a gyógyító foglalkozások professzionalizációjának kutatásáról.

A műhelyszeminárium célja, hogy összekapcsolja a professzionalizáció iránt érdeklődő, különböző tudományos területekhez tartozó kutatókat és lehetőséget biztosítson a véleménycserére, vitára, közös gondolkodásra. Ennek érdekében a rövid (15 perces) előadásokat rövid (10 perces) korreferátumok kísérik, majd a közönségé a terep!

A harmadik alkalom témái, előadói és hozzászólói:

Papp Barbara (ELTE BTK Gazdaság- és Társadalomtörténet Tanszék, Professzionalizáció-történeti Kutatócsoport ELTE TáTK-BTK): Titkos tudományok tudói (A pszichoanalitikus hivatás a Kádár-korszakban)

Felkért hozzászóló: Kovai Melinda (ELTE TáTK Szociálpszichológia Tanszék)

Magos Gergely (Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára, Professzionalizáció-történeti Kutatócsoport ELTE TáTK-BTK): A gyógyszerészek mint paramedikális szereplők "emancipációs" törekvései

Felkért hozzászóló: Bódy Zsombor (ELTE TáTK Összehasonlító Történeti Szociológia Tanszék)

Az esemény moderátora: Ugrai János (Professzionalizáció-történeti Kutatócsoport ELTE TáTK-BTK)

A harmadik alkalom 2021. március 19-én, pénteken 17.00 órától kerül megrendezésre az MS Teamsen keresztül.A link ide kattintva elérhető!